Bikefit utprovning

Behöver du hjälp med att ta reda på vilken storlek på cykel du ska ha eller med att ställa in din cykel så att du sitter rätt! Vi har kunnandet och utrustningen för att hjälpa dig!

Vi samarbetar med Shimano och Bikefitting.com vilket gör att du får ut ett protokoll som gör att du vet vilken storlek på cykel du ska ha och hur den ska ställas in.

En bikefit tar ca 40-60 minuter!

Välkommen in!

Ring oss och boka tid 076-817 50 50

Varför Bikefit?

Alla människor är byggda på olika sätt, men en cykel kan anpassas för att passa just dig.

Vissa personer är stela, andra är rörliga och vissa har långa ben och kort överkropp, andra tvärtom. Alla är vi olika och har därför olika behov som behöver uppfyllas. En rätt inställd cykel ger bra resultat, men framför allt hjälper den dig att få en kul och positiv upplevelse. Din cykel kan då ställas in efter dig och din kropp, för att undvika att du får problem med t.ex. domningar i händerna, onda knän eller ryggproblem.

Vad är Bikefit?

För att optimera positionen på din cykel har bikefitting.com i över 25 års tid samlat data från över 900.000 cyklister. Vi har tagit all den fysiska data som erhållits samt ram- och cykeltillverkarnas mått på cyklar, om människans rörelser (kinesiologi) jobbar för att uppnå bästa resultat.

Hur går det till?

Steg 1

Här tar vi dina mått och tillsammans med din beskrivning hur du tänker använda cykeln.
- hård träning/tävling, pendla till jobbet eller bara för en söndagsutflykt - vi tar fram typ av cykel samt vilken storlek som rekommenderas för dig. Detta tar ca 15 min.

Steg 2

I nästa steg använder vi dina fysiska mått för att göra en dynamisk inställning så att du kan känna hur du kommer sitta på din cykel. Om längd på styrstam eller bredd på styre behövs justeras och så vidare. Tillsammans med det gör vi även en 3D-analys av hur du trampar - så att vi kan ställa in klossar under skon. Detta riktar sig till dig som vill få ut mer av din cykling och tar ca 1,5 timme tillsammans med steg 1.